neděle 23. března 2014

Běháte půl hodiny denně? Spálíte tím jen džus nebo Coca Colu, kterou jste si dali k obědu

Pro dodržování pravidelného pitného režimu máte vypít 2 až 3 litry tekutin denně. Co během dne vypijete? Džus, kolový nápoj, limonádu nebo ledový čaj? Kalorická hodnota džusů je často vyšší než hodnota kolových nápojů. Ledové čaje jsou na tom jen o něco lépe. Pokud vypijete půllitrovou láhev těchto nápojů, jejich kalorická hodnota je srovnatelná s kalorickou hodnotou čokoládového donutu. Pro spálení takovéto kalorické hodnoty musíte alespoň půl hodiny běhat nebo jít dvě hodiny rychlou chůzí. I půl litru ochucené minerální vody nebo vody s příchutí v sobě obsahuje kalorie, které se spálí až za půl hodiny chůze.
Pokud si hlídáte svou váhu, z nápojů byste měli vybírat ty, které neobsahují žádný cukr.
V následujícím grafu si můžete zjistit, jak dlouho se u vybrané aktivity spaluje daný druh nápoje. Osa y udává počet hodin. Hodnoty jsou uvedeny pro ženu o váze 55 kg.


(Ani s pomocí Google Fusion Tables se mi nepodařilo vytvořit graf tak, jak bych chtěla. Ale alespoň se to mé představě trochu blíží. Druhy nápojů na ose x nejsou seřazeny podle kalorické hodnoty, tudíž ani v grafu nevycházejí rovné přímky. Časovou hodnotu však můžete pro daný druh nápoje vyčíst snadno.)

Žádné komentáře:

Okomentovat